Op SALE: De Internet 1996 Wereldtentoonsteling.

Dit project is gemodelleerd naar traditionele wereldtentoonstellingen welke, vooral rond de eeuwwisseling, een belangrijke rol hebben gespeeld om nieuwe technologieën onder de aandacht te brengen. Het doel van deze 'virtuele' wereldtentoonstelling is een structuur te creëren die laat zien waar de electronische snelwegen toe in staat zijn.

Meer dan vijftig landen waaronder Nederland presenteren zich sinds 1 januari 1996 op de wereldtentoonstelling. Speciaal voor de bezoeker heeft de organisatie van Sale een paviljoen gewijd aan dit opmerkelijke project. Dit biedt u als bezoeker de unieke gelegenheid om kennis te maken met de makers van dit project.

De hardware van de Wereldtentoonstelling bestaat uit zeven uiterst krachtige servers, waarvan één in Amsterdam, met in totaal 4 terabyte (4 miljoen megabyte) aan opslagcapaciteit. Deze super-infrastructuur maakt het mogelijk om veel sneller en veel meer informatie te versturen waardoor veel meer toepassingen mogelijk worden dan Internet tot nu toe biedt.

Nederland draagt ondermeer bij met een `Kaaspaviljoen' en het 'Rembrandt-research paviljoen' Dit zijn slechts twee van de talloze paviljoens die de wereldtentoonstelling u biedt. Daarnaast kunnen bezoekers in het `Koeien-paviljoen' een 'virtuele' koe creëren. De virtuele melkveehouder kan de koe voeren, verzorgen en melken. Degene die in een week de meeste melk heeft verkocht krijgt -waar ook ter wereld- een kaas toegestuurd door het Nederlands ZuivelBureau. Een uitgebreide presentatie van de koeiensimulator zal twee keer per dag op de stand van de Wereldtentoonstelling tijdens Sale te zien zijn.

Op de stand van de Wereldtentoonstelling zullen vijf terminals (met ISDN-verbinding) beschikbaar zijn waarop de wereldtentoonstelling te bezichtigen is.

U bent van harte welkom op:

maandag 2 september tussen 11.00 en 18.00
dinsdag 3 september tussen 11.00 en 22.00
woensdag 4 september tussen 11.00 en 18.00

De Internet 1996 Wereldtentoonstelling is een non-profit organisatie en wordt mogelijk gemaakt door sponsors. De stand van de Internet 1996 Wereldtentoonstelling op SALE wordt mogelijk gemaakt door: